Skip to main content

Werken onder begeleiding

De activiteiten keramiek en boetseren worden op verschillende dagdelen aangeboden zowel overdag als ’s avonds. Tijdens deze dagdelen wordt gezamenlijk en onder begeleiding gewerkt aan een of meerdere van deze technieken.
Dit versterkt de uitwisseling van ervaringen tussen de deelnemers onderling. Iedereen werkt zelfstandig en op zijn eigen niveau. Begeleiding van de deelnemers vindt om de week plaats door een ervaren docent en de andere week door een ervaren deelnemer uit de desbetreffende groep.

Werken op het Open Atelier

Naast het werken op de de dagdelen kun je zelfstandig werken in het atelier zonder begeleiding. Je kunt doorgaan met een werkstuk waar je al mee bezig bent of je begint met iets nieuws.

Ook als je geen deelnemer bent van een van de groeps activiteiten keramiek en/of boetseren kun je op het Open Atelier werken.Iedereen die voldoende ervaring heeft om zelfstandig te kunnen werken is welkom om deelnemer te worden. Je wordt dan een zelfstandig deelnemer. Nieuwe zelfstandige deelnemers dienen wel eerst te hebben deelgenomen aan een van de groepsactiviteiten voor minimaal 2 maanden. Deze kennismakingstijd is nodig zodat we kunnen beoordelen of je voldoende ervaring hebt en het is nodig zodat je het Atelier leert kennen.

Je kunt een of meerdere dagen per week komen. We werken op basis van een strippenkaart.
We vragen je om je minimaal 12 uur van te voren aan te melden zodat we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. Als er geen aanmeldingen zijn voor een bepaalde dag kan de toezichthouder namelijk besluiten om het Atelier niet open te stellen en loop je de kans voor een dichte deur te komen.

Workshops en korte cursussen

De stichting heeft contacten met zelfstandige kunstenaars die workshops of korte cursussen aanbieden waarbij zij gebruik maken van ons Atelier op de Steiger.
Onze docent Cathi Lissner organiseert regelmatig een korte cursus "Draaien op de pottenbakkers schijf" en daarnaast ook diverse andere workshops.
Voor meer info neem via deze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contact met haar op.

Naar Boven